-sizin ülkede kızlar okuyabiliyor mu? -yok ben türkiyede okuyabilen ilk türk kızıyım
- sizde umumi tuvalet yok mu? - dolu var, niye ki? - o zaman niye hep duvarlara işiyorsunuz. - yok canım bunu da nereden çıkardın. - e iyi de bütün duvarlara buraya işeme yazmışsınız
- evlerinizde elektrik var mı? - hayır, televizyonu mum ışığında izliyoz malesef.
2003 sydney her dort kisiden nerdeyse ikisinin hatta ucunun ortak sorusu;
-sizin ulkede 4 tane kariniz olabiliyormus bu dogru dimi? -evet dogru, bu niye garip geliyorki size ne kadar normal aslında
- neredensin? - türkiye. - usame bin ladin turkiye'de saklanıyormuş, doğru mu - hayır.. amerika'da şimdi.. beni biraz önce aradı.. yengenle berabermiş.
- siz orda deveye mi biniyosunuz? - evet türkiye de herkes deveye biner. deve - taksileri falan vardır. deve kullanma ehliyeti almak için de 18 yaşında olmak gerekir.ben 18 yaşına girince babam bana deve alcak.
alman: - türkiye'de itfaiyeci var mı? türk: - hayır dev battaniyeler var onlardan örtüyoruz biz yanan binalara ve ormanlara..
paris'te bir isveçli ile geçen diyalog -nerelisin? -türküm -hayır diilsin -neden diilmişim? -çünkü türkler sarışın, uzun boylu ve mavi gözlü olurlar -nerden kapıldın bu fikre? -hasan diye bir türkle tanıştım, o sarışın, mavi gözlü ve uzun boyluydu -bravo ya..
siz kiz cocuklarini gömuyorsunuz deil mi hı hı ben toprakta yetistim kök vermem uzun sürdu
- aa siz türk müsunuz? - evet. - sizin ulkenizde gece sokaga cikan insani kesiyorlarmis dogru mu? - senin gibi lavuk sa keserler dogru....
ingiliz hatun: inanamıyorum! sabah kahvaltısında hem zeytin hemde kızarmıs sucukmu yiyeceksin? -nasıl oluyorda yiyebiliyorsun bunları hemde büyük bir iştahla? - peki ya sen; sabah kahvaltısında yagda pismis yumurtanın yanında, nasıl haslanmıs fasulye yiyebiliyorsun?
- sen turksun dimi? - evet ben turkum - olmaz sen turke benzemiyorsun - bana turk tipini bi tarif etsene
- fırına attım olmadı, -kaynattım yine olmadı. annene sorar mısın, sizin orda (türkiye'de) karpuzu nasıl pişiriyorlar? - anneme sormama gerek yok bayan, bütün türkler bilir bunu - tavada kızartacaksın!
-bundan türkiye'de de var mı? (matkabı göstererek) -hayır, biz başka şey kullanıyoruz delmek için. -ne kullanıyorsunuz?
-nerdensin? -turkiye - aa bende biliyorum orayi, afrikada nijeryanin altinda degil mi? - yokk ustunde gecen hafta tasindik..
-sizin ülkede maşallah diye bi kamyon şirketi mi var? -yoo neden -her gelen türk arabasında maşallah yazıoda
- sizde kitap var mi? - ne gibi? - yani okulda diyorum, kitaplariniz var mi? nereden ogreniyorsunuz bilgileri? - valla kitap yok, hocalar ezberlerinden anlatiyorlar. zaten hocaya bi sey olursa biz de okulu birakiyoruz