Konu: Türkçe kuralları(A.q nun kulanımı):d :d Çarş. Ekim 22, 2008 3:20 pm
her duruma giden, her sinirlendiğimizde ağzımıza pislik olan tükürülebilen efsane söz "hay mna koyyim"in bir başka modu. (bkz. a.k.) önceleri msnle conversationlarımızda yer edinmiş daha sonra söyleyişe de yansıyarak günlük hayatımıza girmiş oldukça eğlenceli kalıptır.amına koyim uzun geldiğinde "deh ay qu " diye kızıp,şaşırıp,heyecanlanabilirsiniz. son zamanlarda msn diyaloglarında sıkça karşılaşılan zamandan ve enerjiden tasarruf sağlayan kısaltma
bir kimyasal maddenin formülünün sağ alt köşesine yazılarak o kimyasalımızın suda çözünmüş olduğunu belirten terimdir. parantez içerisinde yazılır: (aq) şeklinde. aquaeous'un yani suda'nın kısaltılmışıdır. bu zamana kadar yazılmamış olması (mayıs 2006) ayrıca ilginçtir. (bkz: mühendis sözlüğü olacak güy amına koyayım dan ziyade "amına küyiyim" tabirini çağrıştıran kelimeler bütünü. daha bir kibar, daha bir batılı. (!) küfür etmek istediğinizde ortam farketmeden kullanılabilecek,anlamını bilenlerin tebessüm etmesine sebep olacak kısaltma. (bkz: ak) el kaide 'nin ecnebilerce kısaltılmasında kullanılan sözcükcüktür. (bkz: al qaeda)
söyleyene kg diyerek cevap verebileceğiniz kısaltılmış küfür
bir çok insan tarafından söylemi inanılmaz abartılmış ve alışkanlık mıdır nedir bilmiyorum(böyle alışkanlık mı olur) ama çok itici,çirkin ve gereksiz laf.. msn de nickin yanında yazan iletilerde de bu gereksizliğin örneklerini görebiliriz ; -okula gittim aq -başım çatlıyor aq geçmedi.. şu hastalığın aq.
örnekleri uzatmaya gerek yok , yapmayalım etmeyelim.
son zamanlarda msn selamı gelmiştir ayrıca; -slm a.q. -mrb a.q. -nbr a.q. -iyilik a.q. -hastayım a.q. yav bu kadar kısatma meraklısı olmayalım adam gibi yazalım.sinirlendirmeyin beni be.yeter a.q.
msn de her cümlenin sonuna getirildiğinde bünyede rahatlama sağlar.
artık msn diyaloglarından çıkmış günlük hayatımızda kullananların sayısı her geçen gün artan kısaltma.
+ abi sınav nasıl geçti - iyi geçti abi senin? + çok zordu a nokta ku (evet aynen böyle)
hayır anlamadığım şey sudur şimdi a.q yazınca karşındaki o küfürü anlamıyor mu? küfür daha bir sempatik mi oluyor? bana biri o.ç dese de açılımını da dese aynı tepkiyi veririm ha küfür mü edeceğim sanal ortam veya gerçek hayatta olsun küfürün hakkını vere vere bastıra bastıra ederim. küfür etmenin de bir şekli şemali vardır.
a.q.nun açılımı anti-quote dir. bir mesajdan alıntı yaptığınızda mesaj kodunda beliren "quote" kelimesi alıntı anlamına geliyor. yani anti-quote = alıntı yapılamaz!
aq ne gibi durumlarda kullanılır? aq, diğer bir üyenin alıntı yapmasını istemediğiniz mesajların genelde sonuna eklenir.(forumlarda sıklıkla karşılaştığımız durum.)
açıklaması: ben bu konuda o kadar eminimki, senin alıntı yapıp bana aksini savunman için hiç bir neden yok, hiç zahmet edip alıntı yapma istemiyorum!
başım ağrıyor aq
açıklaması: şimdi kesin sen bunu alıntı yapıp geçmiş olsun diye mesaj atacaksın. peki sen geçmiş olsun diyince geçmiş mı oluyor?hayır. onun için mesajımı alıntı yapmanı istemiyorum (=aq) karşımıza "anti quote" nin kısaltılmışı olarak da çıkabilir. (bkz: akü)
aq yerine bunun daha türkçesini kullanmak daha iyidir kanımca. türkçe yeteri kadar yozlaştı zaten bari milli küfürlerimizi yabancı karakterlerle süslemeyelim! (bkz: anthony quinn)
aqua yla bir alakası mı var diye de düşünebilecek bir kısaltma (bkz: saçınız mı dökülüyor: aq) eski türkçede ak, beyaz anlamına gelen sözcük. maillerde ve msn de sıkça kullanılan bir nevi bağlaç.
cümle sonlarında kullanılan noktalama işareti (bkz: hoşbulduk a.q)
edit: bu giri her oyladığında yeniden piyasaya çıktığından dolayı utanıyorum. ki sırf bu utanç sebebiyle az önce silmeye yeltendim. sevgili cisim tamlaması denen zat engel oldu. hatta rüşvet bile teklif etti. tamam abi sen sil ben yazayım o zaman diye. naayır ben üstlenirim bu utacı deyip edite giriştik. ne yapıyoruz onu da bilemiyorum ya hadi hayırlısı a.q.
çok adi bir küfürün yarı türkçe yarı ingilizce kısaltmasıdır.genelde youtube yorumlarında karşılaşılır
ALINTIDIR yorumlarınızı bekliyorum Forumda daha önce görmedim verilmişsede kusura bakmayın