EveeeT çok geleneksel bi yemek oLan yaRpak saRmasının nasıL yapıLdığını benim tarifimden öğrenerek yaparsanız evde kaLmassınız xD
MalzemeLeri veriyorum yaz kızım:
yarım limonun suyu
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı [göz kararı da oLabiler xD] tuz
1 çay bardağı kaynamış su
yarım kg salamura asma yaprağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı kaynamış su
4-5 adet kuru soğan
[1 çay bardağı zeytinyağı
1,5-2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
2 kesme şeker
2 yemek kaşığı kuş üzümü
ßunLarın hepsini temin ediyoruz bi şekiLde (:
Tarife döneLim xD
Şimdi efendim soğanLa[R]ımızı doğrayıp b[İ] [C]ay baRdaa zeytinyaa[H]*yLa ve artık size kaLmış bi şekiLde oLan 2-1.5 yemek kaşığı doLmalık fıstıkLar [ki bu doLmalık fıstık sade yenince de süper ] soğanLar pembeLeşinceye – zeytinyaa yokoLuncaa – fıstıklar da yumuşuyuncaya kadaR kavuruyor muyuz -hayır sadece karıştırıp kavuruyoruz xD
2 su baRdaa pirinci de bu karışıma iLave ediyoruz (: 1-2-3-4-5…. Dk kavurun ya da sadece 1-2 dk kavurun sonra yemek yansın isTemem sonra artık Allah ne verdiyse malzemelerdeki miktara uyaraktan ne kadar nane efenime söLiyim tarçın karabiber , kesme şeker , kuş üzümü , limon suyu ve kıyılmış maydonozLarı ekLeyip karıştırın bu kadar şeyi nası muafaza edersiniz biLemem ama nese xD Tencereye 1 tatLı kaşı tuz ve 1 çay baRdağı kaynamış su ilave edin (: çok kısık ateşte hatta isTerseniz kapatın ocağı çok gelmesn doalgaz parası aman işte ..çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene yakar demLendirn .. (: suyu çekince bu pirinçLer kapatın aLtını soğusun Diğer tarafta asma yapRaklarını ıLık suyla 4-5 kez suyunu değiştirerekten yıkayn yaprakları 2 avucunuzun arasında sıkıştıraraktan suyunu çıkarn soracıma yarpakLarı avcunuzun içine aLın ardından hazırLadığımız içTen 1 kaşık koyup SERÇE PARMAK kaLınlığında sigara böreği gibi sarın ..büyük kısma dikkat .. aman işTe dizin onLarı tencereye üstüne de bi kaç tane sarılmamış yapRak koyun (: üzerine 1 çay baRdağı zeytin yağı gezdirin ki zeytinyaalı olsun 2 su bardağı kaynamış suyu ekLeyn 3o dk pişirn sonra servis yapın ßu yemek tarifinn benden kime oLduğu tarifin içinde sakLı