Recep İvedik filminin yapımcısı Faruk Aksoy’un ’Avanak Kuzenler’ filminde oynayan oyuncular, Şahan Gökbakar’a rakip olmadıklarını ancak gişede aynı başarıyı yakalamayı hedeflediklerini söylediler...
26 Eylül’de vizyona girecek olan ’Avanak Kuzenler’in oyuncuları Yağmur Atacan, Alp Kırşan, Paşhan Yılmazel ve Recep İvedik’le üne kavuşan Fatma Topbaş, Habertürk’te Saba Tümer’in konuğu oldular.
Oğuzhan Tercan’ın yönettiği ve Faruk Aksoy’un yapımcılığını yaptığı filmin çekimleri sırasında çok eğlendiklerini anlatan oyunculardan Alp Kırşan, "Bu kadar güzel bir sette çalışmamıştım. Arkamız çok sağlamdı. Bize de yürümek düştü ve biz de yürüdük. Avanak Kuzenler olarak şunu vadediyoruz, hakikaten sosyal hayatta da birbirleriyle çok iyi anlaşan insanların filmi var. Gidenlerin çok eğleneceklerini tahmin ettiğim bir film" diye konuştu.
Fatma Topbaş ise, "Ritmi ve tarzı olan bir komedi filmi oldu. İnsanların çıkıp da ’Aman komedi ya’ falan deyip de basite almamaları gereken bir film oldu. Hem aşkı hem 3 kuzenin yaşadıkları hayatı bulacaklar, herşeyi bulacaklar" dedi. İlk olarak Recep İvedik filmiyle tanınan Topbaş, "Recep İvedik ilk deneyimim olduğu için, eğlendim ama burada daha bilinçliydim ve daha fazla eğlendim, o kesin" dedi.
Paşhan Yılmazel ise filmde çirkin ve eline hiç kız eli değmemiş bir kızı oynadığını anlatarak "İlk defa kendimden bu kadar farklı birini oynadım. Çok güzel bir şans ve renk oldu. Ben çok mutlu oldum. En severek oynadığım karakterlerden birisi oldu Peltek Neco’ diye konuştu.
Alp Kırşan, Recep İvedik filminin başarısını hedeflediklerini anlatarak "Biz rakip değiliz. Komedi kendi içinde birbirini destekleyen bir iştir bence sinemada. Şahan’ın işi de çok güzeldi, bu iş de çok güzel. Orada bir kahraman vardı, burada 3 kahraman vardı. İnşallah Şahan’ın yakaladığı gişeyi yakalarız diyoruz. Çünkü çok harika bir gişe yakaladı. Biz de mahçup olmadan bu gişeyi yakalamak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Yağmur Atacan da film hakkında "Montajda bir kaç sahneyi izleme şansımız oldu. Montajı yapanlar bile çok gülüyorlardı. O kadar komik olmuş ki anlatamıyorlar. Yalvar yakar bir kaç sahneyi izleyebildik. Şöyle bir şey var ve bu gerçek, yapımcının da ağzından çıkmış bir şey, ’Bu filmi acaba direk Avanak Kuzenler 1 diye mi girsek’ hani. Beklentimiz ve kendimize olan güvenimiz o dereceye girdi. Hakikaten biz 2.sinin olması için çalışıyoruz" dedi.